Tekst

Pelgrom tekst & vertaling levert een breed scala aan diensten op het gebied van Nederlands- en Engelstalige teksten. Teksten van Pelgrom tekst & vertaling zijn helder en gestructureerd. Ze sluiten bovendien feilloos aan bij het leespubliek dat u voor ogen heeft.

Schrijven

Als schrijven niet uw vak is, schudt u niet zomaar een tekst uit uw mouw. Eva Pelgrom neemt uw zakelijke schijfwerk graag van u over. Ook voor de kracht van uw boodschap kan het goed zijn om uw schrijfwerk aan een buitenstaander over te laten.

Als Pelgrom tekst & vertaling voor u schrijft, bedenkt u uiteraard de inhoud. Deze levert u aan op papier, maar ook kunt u uw verhaal in een interview overbrengen. Vervolgens schrijft Eva Pelgrom uw materiaal. U kunt rekenen op een prettig leesbare tekst, toegesneden op uw doelgroep en aangepast aan het medium dat u gebruikt.

Redigeren en herschrijven

Misschien staat u op het punt een belangrijke tekst te publiceren. Twijfelt u of uw boodschap wel overkomt? Of wilt u er simpelweg zeker van zijn dat uw tekst foutloos en consistent is? Leg hem dan voor aan Pelgrom tekst & vertaling.

Herschrijven gaat wat verder dan redigeren. Misschien is wat u geschreven heeft inhoudelijk niet helemaal naar uw zin. Het is een bekend verschijnsel: wie lang aan een document werkt, staart zich soms blind. Een buitenstaander kan er echter met een frisse blik naar kijken. Pelgrom tekst & vertaling helpt u graag en is bereid uw teksten kritisch tegen het licht te houden. Bij het herschrijven van uw tekst wordt behalve naar spelling en grammatica ook gekeken naar onder andere:

  • consistentie;
  • leesbaarheid;
  • structuur;
  • aansluiting op leespubliek en medium.

Schrijfadvies

Pelgrom tekst & vertaling geeft individueel schrijfadvies aan diegenen die regelmatig Nederlands- of Engelstalige zakelijke teksten schrijven. Samen met Pelgrom tekst & vertaling kunt u een maatwerktraject samenstellen waarin u wordt begeleid in die aspecten van het schrijven die extra aandacht verdienen.

Neemt u voor meer informatie over een adviestraject contact op.

Notuleren

Keurmerk Notulisten CollectiefPelgrom tekst & vertaling verzorgt professionele notulen van al uw vergaderingen. U kunt daarbij zelf aangeven welk soort verslag u wenst. Op uw verzoek voorziet Pelgrom tekst & vertaling u graag van advies over de meest geschikte verslagvorm.
Op dit moment werkt Eva Pelgrom als notulist voor onder andere de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, bpfBOUW, APG, de ondernemingsraad van Zorggroep ‘s Heeren Loo en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Methode Duidelijke Taal

Duidelijke Taal

Duidelijke Taal heeft sinds kort een eigen website: www.duidelijketaal.info.

 

Duidelijke Taal is een online methode over de Nederlandse spelling, ontwikkeld door Pelgrom tekst & vertaling. De methode is geschikt voor iedereen. Duidelijke Taal gaat over d’s en t’s, het herkennen van werkwoordsvormen, maar ook over leestekens, hoofdletters en de trappen van vergelijking. Wie zich op Duidelijke Taal abonneert, leert in 35 overzichtelijke lessen van alles over de Nederlandse spelling. De lessen worden wekelijks per e-mail verzonden.

Tarieven

Voor schrijven, redigeren, herschrijven, notuleren en schrijfadviezen geldt een uurtarief van € 70,-.

  • Alle tarieven zijn exclusief 21% btw.
  • Op alle overeenkomsten en aanbiedingen zijn de algemene voorwaarden (in PDF) van toepassing.

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact op of gebruik het online formulier.