Een prachtige gids voor gedrukte tekens en symbolen!

Wie voor € 12,50 bij Amsterdam University Press Karel Treebus’ Symbolenwijzer bestelt, krijgt beslist waar voor zijn geld. Ik heb het boek nu een week in bezit en verwen mezelf elke dag met wat geblader langs duizenden bekende en meer obscure tekens en symbolen.

De Symbolenwijzer is misschien wel het levenswerk van Karel Treebus, die vanuit zijn fascinatie voor letters, symbolen en tekens gedurende vele jaren een uitgebreide verzameling bijeenbracht. Zijn gids bevat hoofdstukken over fonetische tekens, hiërogliefen, morsetekens en muzieknotatie, maar beschrijft bijvoorbeeld ook hoe ons Latijnse alfabet is ontstaan. Naast alledaagse symbolen (wassen, strijken, bleken) bevat het boek vele specialistische tekens (Al-kwantor, Fourier-getransformeerde, Quaternionen).

De Symbolenwijzer is een zeer compleet naslagwerk, geschikt voor iedere boekenkast. Vanwege zijn prachtig is opmaak is het niet alleen voor tekstspecialisten, maar ook voor vormgevers een mooie inspiratiebron. Ik kan het van harte aanbevelen!

Symbolenwijzer

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *